Dubai: SKIJANJE I SANKANJE?! (5)

Dubai: SKIJANJE I SANKANJE?! (5)

Nije samo Tržni centar “Dubai” poznat po prostorima za svojevrsno rashlađivanje. Ako želite sneg, nema problema, Dubai će vam napraviti sneg!

Istina, ovo ponovo zvuči malo preterano, naročito ako se ima u vidu da se napolju i sam beton topi jer temperatura skače do 45 stepeni. Međutim, ponovo je tačno!

Najbolje mesto (i jedino) gde možete da odete na grudvanje u Dubaiju je Tržni centar Emirata, još jedno “šoping iskustvo” za vas. Posred tržnog centra proteže se ogromna ski staza, zauzima čak tri sprata i meri tri stepena ispod nule. Za razliku od onih 45 napolju!

dubai-travel-mall-of-emirates-glimpses-of-the-world

Iza stakla minus tri stepena

Uz ulaznicu dobijete jaknu i čizme i, već prema svojim afinitetima, možete da birate da li biste radije na sankanje, skijanje ili čak na bob-stazu.

U momentu kada sam se tamo zadesila – gledajući kroz ogromno staklo u Arapkinje u debelim perjanim jaknama preko svojih tankih crnih abaja, kako vode decu na skijanje, dok se same spotiču i proklizavaju po snegu – grupa turista je pozirala ispred “izloga”. U pitanju su bili većinom Azijati, turisti za koje je sneg čista egzotika, koji ga možda nikada nisu ni videli. A sada izgleda baš i nemaju “hrabrosti” da ušetaju na tih minus tri

Što se mene tiče, ja sam radije odšetala, otišla na kafu. U još jednu “letnju šetnju”, po tržnom centru.

Sledeći: BURDŽ KALIFA NE STAJE U OBJEKTIV (6)

Svi tekstovi SERIJE o Dubaiju

Leave a Reply

Share